vineri, 31 octombrie 2014

Mănăstirea PUTNA refuză să accepte CARDUL de sănătate: Considerăm că ni se restrânge LIBERTATEA. Când vor fi funcţionale noile carduri

Monahii şi monahiile de la mai multe mănăstiri din judeţul Suceava au refuzat să intre în posesia cardului de sănătate, informează Adevărul, citând surse oficiale. Printre mănăstirile care au refuzat cardurile se numără Putna, Sihăstria Putnei, Suceviţa, Buda şi Moldoviţa.
Livrare gratuita in 24 de ore!
Stareţa mănăstirii Suceviţa, stravofora Mihaela Cozmei, a confirmat că măicuţele din aşezământul monahal au refuzat cardurile, dar a refuzat să explice motivele pentru care au luat această decizie. „Nu e obligatoriu să le primim. Sunt nişte chestiuni personale. Considerăm că ni se restrânge libertatea”, a spus aceasta.
Săptămâna trecută, cardurile de sănătate au fost refuzate şi de monahiile de la Mănăstirea Dobru, din judeţul Neamţ .„Refuz includerea persoanei mele într-un sistem informatic global de supraveghere, introducerea într-un sistem a datelor privind viaţa mea privată, identitatea mea. Aceasta contravine convingerilor mele intime şi religioase şi îmi încalcă libertatea“, spunea atunci conducerea mănăstirii în adresa trimisă Poştei Române.
Pe de altă parte, cardurile de sănătate se vor putea folosi, cel mai devreme, începând cu luna aprilie 2015, anunţă Agerpres.
Casa Naţională abia a acum a pus la dispoziţia firmelor de soft câte un card să-l încerce ca să vadă dacă e compatibil cu programul. Se fac presiuni ca să cumpărăm cât mai repede aceste cititoare, dar ele vor fi funcţionale după 1 ianuarie. Eu vă garantez că nu vor fi funcţionale, pentru că mai sunt de tipărit, şi în plus, o bună parte din cele care au venit sunt greşite, sunt tipărite pe numele de domnişoară. Chiar dacă le validăm, nu pot să fie utilizate. Noi am discutat cu reprezentanţii firmei cu care colaborăm pe soft şi se fac testări. Deocamdată nu se poate folosi. Dar ştiţi de ce? Pentru că cei de la CNAS nu au dat drumul la programul de funcţionare a cardului. Nici ei nu pot să-l utilizeze. Le-au dat să le probeze, dar nu au cum pentru că SIUI-ul nu este deblocat pentru utilizarea cardului”, a spus Viorel Rădulescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Olt.Autorul: Mihai Șomănescu în Actualitate, Eveniment, Sănătate 30 octombrie, 2014 15:37

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu