sâmbătă, 11 septembrie 2021

Întoarcerea vârstnicului Efraim la Mănăstirea pocăinței sale Vatoped este emoționantă

 Întoarcerea vârstnicului Efraim la mănăstirea sa a fost un eveniment la care toată lumea aștepta cu nerăbdare. Părinții Mănăstirii spun că nu întâmplător a venit exact cu o zi înainte de sărbătoarea Mănăstirii pentru Ziua Sfântă a Fecioarei Maria. După ce a fost testat pentru boala coronavirus și a lipsit timp de aproximativ trei luni și jumătate la Spitalul Evangelismos și Centrul de reabilitare Animus, s-a întors astăzi sănătos și sănătos copiilor săi spirituali.


Recepția a fost modestă și emoționantă. A ajuns11 Septembrie  în jurul orei 19:30. în portul Mănăstirii Vatoped  unde îl aștepta întreaga Întâlnire a Șefilor Mănăstirii, în timp ce toată frăția îl aștepta în fața porții Mănăstirii, unde părinții, cu o bucurie evidentă pe chipuri, se înșiruiau aici și acolo primindu-și dorința, ținându-se de mână.


La poarta Mănăstirii Vatoped toți preoții și diaconii Mănăstirii îl așteptau îmbrăcat în haine și unul dintre ei ținea Sfânta Curea a Fecioarei Maria pentru ca Bătrânul să se închine.



Părea să fie mișcat, dar a continuat să intre la intrarea Mănăstirii, în timp ce cantarile călugărilor au precedat, cântând pe Axion Esti într-un al doilea sunet, așa-numitul „Muntele Athos”. Așadar, procesiunea a mers la templu (cântăreți, preoți, diaconi, Bătrânul purtând pelerina starețului, urmat de călugări și câțiva pelerini).



În interiorul manastiri au fost cântate unele tropare, au fost cantate  și rugăciuni făcute de diaconi. Bătrânul a spus entuziasmat rugăciunea „Dumnezeu să ne audă ...”. Apoi toți cântăreții s-au adunat și au cântat o melodie lungă drăguță pentru Bătrân.



Apoi s-a adresat bătrânului, înlocuitorul părintelui Germanos în absența sa, începând astfel:, care a venit mai întâi la voi și, în consecință, la toată frăția ... ».



El a subliniat apoi că refacerea sănătății bătrânului este un miracol care se datorează în mare parte rugăciunilor nu numai ale frăției, ci și ale întregii Biserici, dar care arată că prezența sa este necesară. El a mai spus că frăția se simte pentru el ca un tată care se întoarce la copiii săi și care este Simon din Cirene și purtătorul unității pentru ei.



Pr. Germanos i-a mulțumit domnului Achilleas Davelis, președintele Centrului de reabilitare Animus - unde bătrânul a fost internat în ultimele luni până la recuperare - care l-a însoțit pe bătrân la mănăstire și a fost acolo. De asemenea, el le-a mulțumit profesorilor Anastasia Kotanidou și Eleni Mageira, cărora, așa cum a spus, împreună cu Dumnezeu „îi datorăm maximul pentru refacerea sănătății bătrânului”.


Bătrânul s-a opus părintelui Germanos și întregii frății, mulțumind lui Dumnezeu pentru acest miracol care i-a fost rezervat, deoarece prin experiența acestei experiențe care a ajuns la porțile morții, i-a permis să-I mulțumească cu toată ființa sa. El le-a spus fraților că, cu ajutorul lui Dumnezeu, va fi alături de ei în toate necazurile și dificultățile lor și i-a îndemnat pe toți să aibă încredere în providența lui Dumnezeu care ajunge până la detaliile vieții fiecăruia dintre noi.


Toți s-au urcat la Kinotita( sau trapeza manastiri) , unde s-a dat un răsfăț, iar vârstnicul Efraim a vorbit fraților și pelerinilor mănăstirii cu cuvinte de mângâiere. Părinții au cântat Axion Esti  în cinstea Bătrânului.


RAPORT - FOTO: RAFAEL GEORGIADIS - AGENȚIA "ORTHODOXIA"

Un comentariu: