sâmbătă, 8 februarie 2020

Asculți poruncile lui Dumnezeu

Dacă nu asculți poruncile lui Dumnezeu, nu-l deranja pe Dumnezeu cu multe rugăciuni, El nu va auzi, iar rugăciunea ta va fi păcatul tău.
Sfântul Arhimandrit Gavriil Urghebadze.
Viața.
S-a născut în Tbilisi, ca fiul unui devotat comunist, tatăl său a murit însă devreme. Mama sa (mai târziu călugărița Anna), a murit la 26 aprilie 2000. După ce a terminat serviciul militar în 1950, Goderdzi a construit în curtea sa o biserică cu patru turle.Autoritățile au distrus biserica de mai multe ori, dar Gabriel a refăcut-o de fiecare dată. Biserica încă se află în Tbilisi la adresa Tetritskaro, nr. 11.
În 1955 Goderdzi a primit schima monahală luând numele de Gabriel. La o manifestație de 1 mai 1965, Părintele Gabriel a dat foc unui portret uriaș al lui Lenin și a fost arestat de KGB pentru "activități anti-sovietice".[4] În timpul interogatoriului, a explicat această faptă: "Am făcut-o pentru că nu poți închina unui om. Acolo, unde se află portretul lui Lenin, ar trebui să stea Răstignirea lui Hristos." După torturi prelungite, a fost eliberat din închisoare.
În ultimii ani ai vieții sale Arhimandritul Gabriel a devenit o persoană foarte respectată și iubită în Georgia. I s-a atribuit darul divin al clarviziunii și al vindecării bolilor. În fiecare zi era vizitat de pelerini din diferite țări.
A murit de hidropizie, la 2 noiembrie 1995 la Mtskheta și a fost înmormântat în curtea Bisericii Samtavro.
Există dovezi de vindecări miraculoase asociate cu închinarea la Arhimandritul Gabriel.
În decembrie 2012, o decizie a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Georgiene l-a canonizat pe Gabriel în rândul sfinților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu