duminică, 14 iunie 2020

Incendiu în Muntele Athos

Vineri, 12 iunie 2020, în jurul prânzului, a izbucnit un incendiu în Sfântul Munte Athos, în zona nord-estică, numită Arapis / Petrovouni, în apropiere de Nea Roda, într-o zonă împădurită, nepopulată. Nicio așezare monahală nu se află în pericol, incendiul fiind la mare depărtare de Mănăstirea Hilandar.  S-a intervenit prompt cu douăzeci de vehicule cu 59 de pompieri, 3 unit-uri terestre cu 19 persoane, trei avioane și un elicopter
Sambata La fața locului sunt peste 23 de vehicule cu 78 de pompieri și erau așteptate alte ajutoare. Au sosit de la Salonic, de asemenea, trei aeronave speciale pentru stingerea incendiilor și un elicopter.
Capul Arapis este o zonă mai puțin cunoscută a muntelui Athos, aflată pe coasta vestică, între localitatea Ierissos și mănăstirea Hilandar. În dreptul capului există două mici insule, Aramis și Stilaria, ultima având un mic far pe ea.
Aici a fost localizat un oraș antic numit Archaia Ereinia, pe unele hărți apărând ca Dion. În zona incendiului există ruinele unei vechi biserici medievale și două capele, una dedicată Sfântului Eftimie și una cu hramul Sfântul Nicolae.
Sperăm ca incendiul să nu se extindă iar aceste capele să nu fie afectate.
Doamne ajută!Grecia | Averea Bisericii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu