miercuri, 30 octombrie 2019

Marea slavoslovie a Sfantului Ier. Nifon catre Dumnezeu

    Sfant , Sfant, Sfant Domnul Iisus Hristos, Fiul Tatalui, Mielul lui Dumnezeu Care ridica pacatul lumii.  Binecuvantat esti, Cel preaslavit si preainaltat intru toti vecii, dumnezeiasca stralucire si pecete a lui Dumnezeu Tatal .  Unul esti Tatal , Cel fara de inceput si Fiul Care S-a nascut mai-inainte de veci negrait din Tine , Cel ce se imbraca cu lumina ca si cu o haina , prea vesela frumusete.
    Slava Tie, Dumnezeule cel mare si infricosat, pe Care Te cinstestetoata faptura , de care tremura toate , de care se bucura toate.  Tu esti iubirea cea vesnica a Tatalui , vlasltarul cel plin de seva purtatoare a tot binele . Tu cu un semn misti zavoarele pamantului . Tu veselesti fetele ingerilor , cu mila dragostei Tale . Tu esti odihna Duhului , Tu esti ochiul urias neadormit, Dumnezeul meu si Om, Unul , dar si indoit, infricosat Fiu, frumusetea frumusetilor , Sfantul sfintilor, nemarginit si negrait. Slava Tie!...
     Tu stapanesti de la rasarit pana la apus si peste toate cele ce se afla pe pamant si in cer; Tatal , Fiul si Duhul Sfant, Dumnezeu Care tii toata faptura vazuta si nevazuta , care conduci si chivernicesti , care hranesti si adapi toata nenumarata faptura cu atotputernica Ta.
     Deschide-voi gura mea si-Ti voi vorbi, Dumnezeule intelepte si vesnice , nefacut , negrait, neajuns,
nepipaita minte, cuvant, pace, dulceata mireasma , har, margaritar , stea, rasarit, stralucire, temelie, neinteles, lumina, adancul adancurilor, bogat care nu saracesti, datator de viata, creator neobosit, artist care reinnoisti si strici, care inteleptesti si faci nebuni, atottiitor si stapanitor, Mire.
    Bucura-Te , Tu Care mi-ai daruit cer si pamant nou ! Cum sa Te numesc? Facator si Creator al veacurilor ? Cum sa te chem? Nemasurata dragoste a Tatalui ?Cum sa-Ti zic Tie, Celui ce tii in palma Ta saraca mea pulbere? Sfinte, intreit Sfinte, Te slavesc ! Amin!
   Din cartea ,, UN EPISCOP ASCET, VIATA SI INVATATURILE SF IER. NIFON ,,, daruita mie de PR IORDAN G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu