marți, 9 aprilie 2019

De praznicul Bunei Vestiri, Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a slujit la Schitul Lacu (video, 6-7 aprilie 2019)

PARTEA I – Priveghere HRAM BUNA VESTIRE 2019 – SCHITUL LACU, MUNTELE ATHOS
PARTEA II – Sfânta Liturghie / Slujbă hirotonie HRAM BUNA VESTIRE 2019 – SCHITUL LACU, MUNTELE ATHOS
Prăznuire cu strălucire la Schitul Lacu. Chilia Buna Vestire, a vrednicului Stareț Ștefan Nuțescu, și-a serbat pe 7 aprilie hramul (după calendarul neîndreptat pe care-l ține Sfântul Munte).
Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei s-a aflat în mijlocul părinților români, hirotonind cu acest prilej întru preot pe Părintele diacon Paisie, bibliotecarul Chiliei, prilej cu care-i urăm slujire binecuvântată spre folosul obștei și al pelerinilor. Răspunsurile la strană au fost date în greacă și română, o strană fiind ținută de Arhidiaconul Protopsaltul Mihail Bucă.
În aceeași zi, un alt arhiereu român se afla în Muntele Athos: Episcopul Ambrozie al Giurgiului a slujit la Schitul Prodromu. În Sfântul Munte, de praznicul Bunei Vestiri a Maicii Domnului, și-au mai serbat hramul – Mănăstirea Marea Lavră, Mănăstirea Vatopedi, Mănăstirea Filotheu, Schitul Buna Vestire al Xenofontului.
(LD)
Foto credit Basilica.ro

CU ALE LOR SFINTE RUGACIUNI , DOAMNE IISUSE HRISTOASE MILUIESTENE PRE NOI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu