sâmbătă, 28 iulie 2018

Mitropolit grec chemat în judecată pentru critica adusă homosexualilor pe motiv de incalcare a legii anti-discriminare

Mitropolitul Alexandru al Mantineiei si al Kynouriei a anuntat ca a primit o citatie oficiala si ca va aparea in curand in instanta pentru afirmatiile facute la adresa reprezentantilor minoritatilor sexuale.
Vladica a declarat ca este obligat sa depuna marturie inainte de marti, 27 septembrie.
In luna aprilie anul curent, acesta a declarat in particular: “Acestia sunt o anomalie condamnata de societate si de insasi viata. Imi pare rau pentru ei. Ma rog lui Dumnezeu sa-i ierte si ca acestia sa se pocaiasca, preschimbandu-se in membri onesti ai societatii. Biserica se ghideaza dupa legile lui Dumnezeu si ale firii. Nimeni nu ar trebui sa-si prezinte public slabiciunile fara de rusine.“ Conform mitropolitului, persoanele cu orientari sexuale netraditionale sunt bolnave si au nevoie de vindecare. La intrebarea reporterului: “Exista reprezentanti activi ai minoritatilor sexuale printre membrii Bisericii?“, acesta a raspuns: “Nu stiu, insa daca sunt, ar trebui sa ne departam de ei.”
Mitropolitul Serafim al Pireului il sprijina pe ierarhul dat in judecata sub incidenta legii anti-discriminare
Mitropolitul Serafim de Pireu si-a declarat sprijinul pentru Alexandru al Mantineii si Kynouriei, care va aparea in curand in fata justitiei pentru criticile aduse legii care legalizeaza “casatoriile” homosexuale.
Conform IPS Serafim, activitatea mitropolitului Mantineiei a inspirat “poporul lui Dumnezeu” timp de multe decenii. “S-a ingrijit de eparhia sa cu intelepciune, prudenta si dragoste de sacrificiu.”
Mitropolitul de Pireu a tinut sa sublinieze ca investigatia initiata de comisia de investigatie din Tripoli impotriva IPS Alexandru pentru “afirmatiile sale cu privire la ticalosul viciu al homosexualitatii, ce reprezinta o deviatie psihopatologica de la starea fiziologica normala a unui individ” este “cu totul fara de temei”.
Acuzatiile impotriva IPS Alexandru de violare a legii anti-discriminare sunt total nefondate deoarece ierarhul nu a exprimat altceva decat pozitia Bisericii cu privire la homosexualitate:“Nu a chemat la violenta impotriva victimelor acestei patimi. Mai degraba, acesta a declarat ca ii pare rau pentru tragica pervertire a vietilor acestora… si a subliniat ca se roaga pentru pocainta si mantuirea lor… Dreptul sau la opinie este garantat de Constitutie si legislatia curenta.”
In viziunea IPS Serafim, prin predicarea impotriva pacatului sodomiei, Mitropolitul Alexandru “si-a facut datoria de ierarh”.
In luna aprilie 2016, Mitropolitul Mantineiei a vorbit cu putere impotriva promulgarii legii de coabitare de catre Parlamentul grec: “Cel mai grav este ca Parlamentul voteaza legi ce numesc perversiunea si uniunea dintre indivizii pervertiti drept ‘casatorii monosexuale'”.
Vorbind despre sodomiti, mitropolitul a declarat: “Acestia sunt o anomalie condamnata de societate si de insasi viata. Imi pare rau pentru ei. Ma rog lui Dumnezeu sa-i ierte si ca acestia sa se pocaiasca, sa-si schimbe obiceiurile si sa se transforme in membri onesti ai societatii. Biserica se ghideaza dupa legile lui Dumnezeu si ale firii. Daca cineva are o slabiciune, nu ar trebui sa se laude cu ea in public.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu