joi, 30 ianuarie 2014

Smochinul în care s-a urcat Zaheu a fost salvat de către botaniștii ruși

Unul dintre cei mai faimoși copaci din istorie, vechiul smochin din Evanghelie, a fost literalmente salvat de botaniștii din Rusia
Copacul murise, în el trăind doar termite, ramurile se uscaseră. Specialiștii au îndepărtat termitele, au curățat ramurile uscate, iar lemnul a început din nou să fie verde, și chiar să aibă mici fructe.
Conform Evangheliei lui Luca, atunci când Iisus a trecut prin Ierihon, unde trăia Zaheu, acesta din urmă dorind să-L vadă de la distanță pe Mântuitor, a urcat în smochin. De acolo, el L-a văzut pe Iisus și L-a invitat în casa sa.
Conform tradiției Bisericii, Zaheu a devenit mai tarziu primul episcop al Cezareii Palestinei - se arata in ultima editie a Saptamanii rusesti (Sedmita).
Recent, terenul pe care se afla încă smochinul biblic, a fost transferat în proprietatea Rusiei, care va construi un centru cultural.
"Rusia nu revine pur și simplu în Locurile Sfinte. Rusia se întoarce cu noi propuneri, noi proiecte." - a declarat către Kanal 1, un membru al președinției FR, Vladimir Kojin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu